Hakukonemarkkinointi: Google Ads (Google AdWords) avulla

Hakukonemarkkinointi (SEM) on yleisnimitys kaikelle sille toiminnalle, jonka tarkoituksena on lisätä kävijöiden määrää sivustolla käyttäen apuna hakukoneita. Tätä toimintaa on useimmiten konkreettisesti etenkin hakusanamainonta. Hakusanamainonta on palvelu, joka ostetaan hakukoneelta kuten esimerkiksi Googlelta. Mainokset esitetään hakukoneiden käyttäjille varsinaisten hakutulosten yhteydessä samalla sivulla luonnollisten hakutulosten ohessa. Mainokset löytävät hyvin kohderyhmänsä, sillä ne esitetään ainoastaan silloin, kun asiakas etsii mainostajan palvelua tai tuotetta etukäteen valituilla avainsanoilla.

Suomessa hakusanamainonnasta puhutaan myös nimillä Google-mainonta, AdWords-mainonta tai Ads-mainonta. Kaikkien hakukoneiden rinnastaminen Googleen on luonnollista, sillä Googlen osuus Suomen hakukonemarkkinoista on erittäin suuri. Lyhyesti sanottuna Ads (ennen AdWords) on Googlen kehittämä tapa mainostaa palveluja, tuotteita ja www-sivuja Googlen luonnollisten hakutulosten yhteydessä. Lisäksi Google näyttää Ads-mainoksia eri sisältöverkostoissa eli kumppaneittensa sivuilla AdSense-kumppanuusohjelman kautta.

Adsin avulla voit helposti ja kustannustehokkaasti kohdistaa mainoksiasi avainsanojen mukaan, mutta myös geograafisesti ja kohderyhmittäin. Lisäksi pystyt vaikuttamaan budjettiin, jonka voit säätää päiväkohtaisesti tarpeisiisi parhaiten soveltuvaksi. Ads ei kuitenkaan edellytä sitoutumista ennalta määriteltyyn päivittäiseen minimibudjettiin tai klikkihintaan.

Ammattilaisten suunnittelema kampanja takaa parhaan mahdollisen lopputuloksen ja käytännössä lähes aina maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin - niin saavutettujen tulosten kuin paremmin kohdistettujen resurssien myötä! Tarkoituksena hakusanamainonnassa on saavuttaa mahdollisimman edullinen kontaktihinta kuitenkin siten, että mainoksen konversioprosentti on paras mahdollinen.

Saat kauttamme täysin avaimet käteen -periaatteella toteutetun mainonkampanjan suunnittelun ja toteutuksen!