Varmista hyvä mobiiliyhteensopivuus!

Karo Kettunen | Evolution Solutions Oy | 23 syyskuuta, 2016

Hyvä mobiiliyhteensopivuus voidaan toteuttaa joko responsiivisuuden tai erillisen mobiilikäyttöliittymän avulla. Molemmissa malleissa ovat omat hyvät & huonot puolensa.

Oletuksena kaikki uudet verkkosivustot ja verkkokaupat tehdään responsiivisiksi, ja tämä pätee myös Evolution Solutions verkkokaupparatkaisun kohdalla. Verkkokaupassa voidaan käyttää meidän toteuttamia oletuspohjia, mutta tarvittaessa koko toteutus voidaan räätälöidä täysin toivettenne pohjalta. (Responsiivisia toteutuksiamme mm. Jeans.fi, Prosharp.fi tai vaikkapa Sampsukka.com verkkokaupat.)

Monien olemassa olevien verkkokauppojen osalta responsiivinen toteutus kuitenkin käytännössä tarkoittaisi varsin mittavia muutostöitä ja sitä kautta kustannuksia. Lisäksi responsiivisessa toteutuksessa (etenkin olemassa oleviin kauppoihin) jouduttaisiin todennäköisesti tekemään kompromisseja tiettyjen visuaalisten elementtien osalta.

Näiden seikkojen pohjalta olemme kehittäneet myös erillisen mobiilirajapinnan, joka on kustannustehokkaasti käyttöönotettavissa myös vanhemmissa verkkokauppatoteutuksissa!

(Erillinen mobiilirajapinta on testattavissa vaikkapa toteuttamassamme www.linenbypias.fi verkkokaupassa. Menemällä kauppaan pieniruutuisella mobiililaitteella, käyttäjä ohjataan automaattisesti mobiilirajapintaan, joka löytyy www.linenbypias.fi/mobiili/ osoitteesta. Vastaavasti myös www.myllymuksut.com, jonka mobiilirajapinta http://www.myllymuksut.com/mobiili/ osoitteessa.)

Monella toimialalla on viimeisen parin vuoden aikana mobiilin käyttöaste kasvanut merkittävästi. Mobiilikonversio on kuitenkin suurimmassa osassa kaupoista yleensä alle puolet siitä, mitä se on isompiruutuisilla laitteilla. Tässä on kaksi elementtiä, joita jokaisen verkkokauppaan tulisi pohtia huolella, koska ainakin niillä toimialoilla, joissa käyttöaste on suuri, mutta vastaavasti konversio pieni, puhutaan varsin isosta potentiaalisesta lisämyynnistä.

Kysy tarjous mobiiliyhteensopivasta verkkokaupasta tai erillisestä mobiilirajapinnastamme, niin selvitellään yhdessä juuri teille sopivin vaihtoehto!